Boekenweek 7 t/m 15 maart: Te gek voor woorden

Boekenweek 2015: te gek voor woordenVan 7 tot en met 15 maart vindt de 80ste Boekenweek plaats. Er is natuurlijk genoeg te doen in boekhandels, bibliotheken en op tal van andere locaties. Uiteraard krijg je bij besteding van € 12,50 aan Nederlandstalige boeken het boekenweekgeschenk De zomer hou je ook niet tegen van Dimitri Verhulst. En met dat zelfde boekenweekgeschenk kun je op 15 maart gratis met de trein reizen.
Alle informatie over de Boekenweek vind je hier.

Maar ook in de media is er volop aandacht voor de boekenweek. Een klein overzicht om vast even in de stemming te komen.

Margriet
OnderschrifHet huidige nummer van tijdschrift Margriet (nummer 11) staat helemaal in het teken van boeken. Een interview met Maarten ’t Hart, vier vrouwen over de magie van een goed boek, de meeste columns staan in het teken van lezen of boeken en je kunt ook nog eens kans maken op heel veel fijne boeken (waaronder Up van Myrthe van der Meer en Tweede leven van SJ Watson) en één van de vijf e-readers. Het nummer is vanaf 6 maart verkrijgbaar. Gelijk beginnen met lezen? Via tijdschrift.nl* kun je ook een digitaal los nummer kopen (klik op “bestel laatste editie”, aanschaffen kan ook via de app van tijdschrift.nl). Maar je kunt natuurlijk ook gewoon naar de lokale kiosk, dan kun je gelijk een boek aanschaffen en het boekenweekgeschenk scoren.

Flair
Tijddschrift FlairOok in het huidige nummer van Flair volop aandacht voor boeken. Met een stoomcursus schrijven en vier bekende Nederlanders (Barry Atsma, Mike Boddé, Daphne Deckers en Jelle Brandt Corstius) over de boeken die op hen het meeste indruk hebben gemaakt. Gelijk beginnen met lezen? Via tijdschrift.nl* kun je ook een digitaal los nummer kopen (klik op “bestel laatste editie”, aanschaffen kan ook via de app van tijdschrift.nl). Maar je kunt natuurlijk ook gewoon naar de lokale kiosk, dan kun je gelijk een boek aanschaffen en het boekenweekgeschenk scoren.

NTR Boekenquiz
Literaire quiz met onder andere Ronald Giphart, Jean-Marc van Tol en Ronald Snijders.
Zaterdag 7 maart om 20.20 op NPO2

De waanzin van Van Kooten en De Bie
Inmiddels ook bijna traditie, voor de negende keer verzamelen Kees van Kooten en Wim de Bie fragmenten uit hun carriere die aansluiten bij het thema van de boekenweek.
Zaterdag 7 maart om 22.35 op NPO2.

College Tour met Remco Campert
Een extra uitzending van het interviewprogramma. Twan Huys en studenten interviewen schrijver en dichter Remco Campert.
Zondag 8 maart, 21.05 op NPO2

Boekenweek bij DWDD
De afgelopen week was er veel aandacht voor de Boekenweek bij De Wereld Draait Door. Afgelopen dinsdag waren er schrijvers van boekenweekgeschenken door de jaren heen. Onder andere Dimitri Verhulst, Connie Palmen, Kees van Kooten en Tommy Wieringa tipten een boek dat aansloot bij het thema van dit jaar.
Op woensdag was Adriaan van Dis te gast om vast een tipje van de sluier op te lichten van de uitzending van donderdag, een speciale aflevering van Hier is… Adriaan van Dis met Salomon Kroonenberg, Jhumpa Lahiri en Howard Jacobson.
En op vrijdag schoven Jessica Durlacher, Solomonica De Winter, Heleen van Royen, Anna Drijver en Margreet Dolman aan voordat ze op weg gingen naar het Boekenbal.
De Wereld Draait Door terugkijken kan hier

Waanzinnige schrijversportretten op NPO Doc
Het schrijversvak vraagt om creativiteit, fantasie en doorzettingsvermogen. Tijdens de Boekenweek toont NPO Doc een aantal bijzondere schrijversportretten, onder andere van Dimitri Verhulst, Philip K. Dick, Gerrit Komrij en Karl Ove Knausgård.
Kijk voor meer informatie op de site van NPODoc

Ook nog leuke boekenweek gerelateerde programma’s of activiteiten gespot?

* Tijdschrift.nl is een product van Sanoma, mijn werkgever. Maar dit linkje plaats ik op eigen initiatief.

Geef een antwoord

Required fields are marked *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.