Boekenbloggersevent bij uitgeverij Meulenhoff De Boekerij

Toen ik begin dit jaar met mijn blog begon had ik een geniaal concept, iets wat nog nooit gedaan was. Een blog over boeken. Ha! Zat ik er even naast, er bleken al heel veel leuke Nederlandse boekenbloggers te zijn. Gelukkig was uitgeverij Meulenhoff De Boekerij hier ook al van op de hoogte en zij organiseerden op 14 juni het allereerste boekenbloggersevenement van Nederland. Een paar dagen voor het event twitterde de uitgeverij dat er maar liefs 75 bloggers aanwezig zouden zijn.

Opkomst Boekenbloggersevent van Meulenhoff De Boekerij

Opkomst Boekenbloggersevent van Meulenhoff De Boekerij, voor aanvang van het programma even een welkomstdrankje in de binnentuin van het prachtige pand aan de Herengracht in Amsterdam

Het begon gelijk al goed, want bij aankomst stond er al een flinke rij voor de deur van het statige pand aan de Herengracht. De langslopende toeristen dachten vast dat ze een enorme populaire toeristische attractie hadden gemist in hun reisgids. Na het aanmelden mochten we plaatsnemen in de tuin voor een welkomstdrankje en toen iedereen gearriveerd was werden we in een aantal groepjes verdeeld.

Mijn groep kreeg als eerste een workshop recensie schrijven. We kregen een aantal nuttige tips en aandachtspunten om rekening mee te houden bij het schrijven van een recensie. We kregen een aantal voorbeeldrecensies, hierbij werd ons gevraagd om te gaan staan, de recensie werd vervolgens voorgelezen en we moesten weer gaan zitten op het punt dat we zouden afhaken.

In groepjes het boek Tijgers in de nacht van Fiona McFarlane bespreken bij het boekenbloggersevent van Meulenhoff De Boekerij

In groepjes het boek Tijgers in de nacht van Fiona McFarlane bespreken bij het boekenbloggersevent van Meulenhoff De Boekerij

Toen was het tijd voor de boekbespreking. Vooraf hadden we allemaal het boek Tijgers in de nacht van Fiona McFarlane gekregen. Niet direct een heel makkelijk boek. En dat bleek ook wel tijdens het bespreken, want de meningen waren zeer verdeeld. Zelf vond ik het een erg mooi boek, hoewel ik het misschien op basis van de flaptekst niet direct zou hebben gekocht. Zo zie je maar weer, never judge a book by it’s cover.

De afluiting van de dag was speeddaten met een aantal auteurs (o.a. Piet Calis, Siska Mulder, Jean Kwok, Michelle Visser) en met elkaar. Aangezien ik vreselijk slecht ben in borrelpraat en geen van de auteurs kende (shame on me) heb ik het na een paar korte praatjes voor gezien gehouden.

Goodiebag van het boekenbloggersevent bij Meulenhoff De Boekerij

Goodiebag van het boekenbloggersevent bij Meulenhoff De Boekerij

Maar niet voordat ik nog een goodiebag mocht meenemen. En daar hadden ze bij de uitgeverij goed over nagedacht. In plaats van een standaard goodiebag, waar altijd wel iets bijzit waar je niets aan vindt, mochten we allemaal 3 boeken uitzoeken van een uitgebreide selectie. Helaas was het boek Opstand van Michelle Visser al op, daar was ik wel erg benieuwd naar nadat ik even met de auteur had gesproken (en ook op een aantal boekenblogs had ik al veel positiefs gelezen over dit boek). Maar, met mijn uiteindelijke buit was ik toch ook erg tevreden. Ik nam de biografie over Vondel mee, geschreven door Piet Calis, die ik tijdens de borrel ook even had gesproken. Verder nog Poppenhuis van David Hewson, de schrijver die ook de boeken schreef naar aanleiding van de geweldige serie The Killing. En tot slot, De dissidenten van Jonathan Lethem. Dus ik kan weer even vooruit.

Al met al een erg geslaagd evenement. Bedankt Meulenhoff De Boekerij! Maar het leukste vond ik toch wel de ontmoetingen met medebloggers. Hoewel ik een aantal mensen maar kort heb gesproken of zelfs helemaal gemist heb, was het toch vooral enorm inspirerend om te zien dat er zo ontzettend veel fanatieke boekenbloggers zijn. Die allemaal op hun eigen manier mensen enthousiast proberen te maken voor boeken. Dus fashionbloggers, gamebloggers en homedecobloggers, move over, de boekenbloggers komen eraan!

Was je er ook bij afgelopen zaterdag? Wat vond je er van? Ook als je er niet was, maar nog even je blog wil promoten (want er zijn zoveel geweldige boekenbloggers) ben je van harte welkom om dat hieronder, door het achterlaten van een reactie, te doen.

[bol_product_links block_id=”bol_539eb27f958be_selected-products” products=”9200000026461930,1001004005764199,9200000026240604,9200000022055425″ name=”blog” sub_id=”boekenbloggersevent” link_color=”F3A703″ subtitle_color=”333333″ pricetype_color=”333333″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”05BFB0″ background_color=”FFFFFF” border_color=”AAAAAA” width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

18 reacties

 1. Op die dag had ik al een afspraak, dus ik was er niet bij. Nu ben ik wel een cultuurblogger en richt me naast boeken ook op films en dergelijke, maar het leek me toch een leuke ervaring. Hopelijk komt er snel nog een event 🙂

  • Haha, dat meen je niet. Dan herken ik je dus echt niet zonder boek op je hoofd 🙂 En met je haar los (want bij nadere bestudering van de foto’s heb ik je eindelijk gespot, haha).

  • Hopelijk volgen er meer evenementen. En ik zie dat jullie Poppenhuis van David Hewson hebben gerecenseerd. die heb ik meegenomen bij het evenement, dus ik ga gelijk even kijken wat jullie er van vonden.

 2. Wat leuk dat je het boek over Vondel hebt meegenomen, daar twijfelde ik nog over! Ik ben via het event en twitter op je blog gekomen. Ziet er leuk uit! Ik ga je volgen. 🙂

  • Ik had even kort met de auteur van het boek gesproken en hou wel van biografieen. Leuk dat je me hebt gevonden, ik volg jouw blog volgens mij al via bloglovin

 3. Superleuk om te lezen Miranda! Ik was helaas op vakantie en baalde echt dat ik er niet bij kon zijn 🙁

  Wat onwijs gaaf dat je Michelle Visser gesproken hebt, ik vond Opstand een geweldig boek. Je hebt volgens mij prachtige boeken uitgezocht, veel leesplezier!

  • Ja, erg jammer dat er er niet bij kon zijn, maar vakantie is ook heel fijn. Hopelijk volgt er nog een volgend boekenbloggersevenement.
   Mede door jouw recensie was ik ook erg nieuwsgierig naar Opstand, helaas was het boek op, zag op Twitter nog wel dat Michelle naar de uitgeverij een tweet had gestuurd met de vraag om me alsnog een exemplaar op te sturen, maar nog niets gezien 🙂 maar hij staat sowieso op het verlanglijstje

 4. Ik was er ook! We hebben elkaar vast wel gesproken maar ik wist op een gegeven moment niet meer wie nu wie was. Zoveel nieuwe gezichten! Ik vond het ook erg leuk. Ik vond vooral de praatjes met de schrijvers erg leuk. Degenen die ik sprak waren maar al te happy om over hun boek te praten, over henzelf en zelfs over mij, dus ik vond het heel geslaagd.

  • Volgens mij hebben we elkaar even kort gesproken, maar inderdaad erg veel nieuwe gezichten gezien. Leuk initiatief van Meulenhoff/De Boekerij. Hopelijk volgen er nog meer leuke evenementen.

 5. Pingback: Maandelijkse update juni | MirandaLeest

Geef een reactie

Required fields are marked *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.