Boeken in de bioscoop

De herfst is begonnen. Uitstekend weer om lekker in de bioscoop te vertoeven. Er draaien de komende tijd verschillende boekverfilmingen in de bioscoop waar ik me op verheug.

J. Kessels
P.F. Thomese heeft volgens mij een redelijk divers oeuvre, zijn laatste boek De onderwaterzwemmer heeft lovende recensies gekregen en wordt een spannende en aangrijpende roman genoemd. Ik las van Thomese alleen J. Kessels – the novel en Het bamischandaal. Heel iets anders, ik vond de boeken hilarisch en verheug me dan ook enorm op de verfilming met Frank Lammers en Fedja van Huêt. De trailer is in ieder geval veelbelovend.

Over de film
J. Kessels is het verhaal van de bizarre roadtrip van de literaire pulpschrijver Frans (Fedja van Huêt) met zijn favoriete personage J. Kessels (Frank Lammers).

In opdracht van een onbekende rijden ze in Kessels’ oude Amerikaanse ‘Kamikaze’ roestbak van Tilburg naar de Hamburgse Reeperbahn, op zoek naar een vreemdgaande frikadellenhandelaar (Ruben van der Meer). En dan ligt er plots een lijk in de achterbak van de Kamikaze: makkelijk gevonden maar hoe kom je er vanaf?

Vanaf 1 oktober in de bioscoop.

Steve Jobs
Steve Jobs was zeker niet de makkelijkste man. Ik las het boek van Walter Isaacson en begrijp wel waarom mensen hier wel een film in zagen.

Over de film
De film is een intiem portret van genie Steve Paul Jobs, CEO en oprichter van Apple, gespeeld door Michael Fassbender.

Steve Jobs neemt ons mee achter de schermen van de digitale revolutie met een lancering van drie iconische producten, eindigend met de onthulling van de iMac in 1998.

Kate Winslet vertolkt de rol van Joanna Hoffman, zijn toenmalige hoofd marketing. Steve Wozniak, de mede- oprichter van Apple wordt gespeeld door Seth Rogen en Jeff Daniels is te zien als voormalig Apple CEO John Sculley.

Vanaf 3 december in de bioscoop.

A Walk in the Woods
Waar ik me misschien nog wel het meest op verheug is deze verfilming van het gelijknamige boek van Bill Bryson (mijn favoriete auteur). Het boek kwam al in 1998 uit en plannen voor een film waren er al een tijdje, maar nu pas is het zover.

Over de film
Na omzwervingen over de hele wereld is reisboekenschrijver Bill (Robert Redford) van plan een trip door thuisland Amerika te maken. Hij kiest de Appalachian Trail; ’s werelds langste wandelpad van 3500km door het oosten van de VS. De enige die hij zo gek krijgt om mee te gaan is Katz (Nick Nolte), een jeugdvriend waarmee hij alle contact verloren is. Bill’s vrouw (Emma Thompson) vindt het maar niks dat de twee ongetrainde mannen de zware tocht willen ondernemen. Haar zorgen blijken niet geheel onterecht. De twee krijgen het aan de stok met elkaar, de natuur en talloze opmerkelijke reisgenoten.

Vanaf 10 december in de bioscoop.

Gaan jullie deze films bekijken in de bioscoop? Of zijn er andere boekverfilmingen waar je je op verheugt?

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.