| |

Bladerboeken – My Ideal Bookshelf

Vanaf nu op MirandaLeest de rubriek Bladerboeken. Naast stapels leesboeken heb ik ook een aardige collectie bladerboeken. Boeken die je niet perse koopt om van A tot Z te lezen, maar om lekker in te bladeren, om inspiratie op te doen, om je aan te vergapen of gewoon lekker van te genieten. My Ideal Bookshelf
Zelf kan ik nooit kiezen als iemand me vraagt naar mijn favoriete boeken. Ik vergeet altijd een aantal boeken te noemen die toch echt wel favoriet zijn, maar waar ik op dat moment even niet op kan komen. En mijn favorieten verschillen ook met de dag. Maar je favoriete boeken of de boeken die je het meest zijn bijgebleven zeggen natuurlijk wel iets over je en er zijn altijd boeken die iets met je doen.

In My Ideal Bookshelf wordt 100 bekende en minder bekende creatievelingen (waaronder David Sedaris, Patti Smith, James Franco, Tony Hawk, Dave Eggers en Malcolm Gladwell) gevraagd naar de meest invloedrijke boeken in hun leven. Deze lijstjes worden door kunstenares Jane Mount geschilderd en daarnaast een kort artikel met wat meer toelichting over de gekozen boeken.De Ideal bookshelf van schrijver David Sedaris

De Ideal bookshelf van acteur James Franco

Ik blader graag door dit boek heen. Het is leuk om te lezen wat bepaalde boeken voor iemand betekend hebben. Net zoals ik graag van mijn favoriete muzikanten hoor door welke muziek ze zijn beinvloedt, zo hoor ik graag welke boeken belangrijk voor iemand zijn. Daarnaast des te leuker als je in een rijtje boeken direct de rug herkent van een van je eigen favorieten. Op de site van My Ideal Bookshelf kun je ook allerlei leuke producten bestellen met deze tekeningen en kun je zelf je eigen favoriete boeken laten schilderen.

Achterin het boek staat bovendien een lege boekenplan met ruggen die nog ingevuld kunnen worden. Ik ga eens even nadenken over het rijtje boeken dat op mijn “ideal bookshelf” thuishoort en kom daar in een later blog nog eens op terug.

Natuurlijk ben ik ook benieuwd naar welke boeken op jouw “ideal bookshelf” staan? Welke boeken zijn je altijd bijgebleven of zijn belangrijk voor je geweest? Laat het hieronder weten.

Het boek zelf is te bestellen via onderstaande link op bol.com
[bol_product_links block_id=”bol_5304c8b9b8881_selected-products” products=”9200000002552535″ name=”blog” sub_id=”bladerboeken_mib” link_color=”F3A703″ subtitle_color=”333333″ pricetype_color=”333333″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”05BFB0″ background_color=”FFFFFF” border_color=”AAAAAA” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

 

 

Vergelijkbare berichten

2 reacties

  1. Dat lijkt me een mooi boek, en mooie foto’s ook.

    De laatste jaren was ik veel bezig met het werk van Adriaan van Dis, ik ben er op afgestudeerd! Dat waren dus belangrijke boeken voor mij.

    1. Ik las alleen Nathan Sid van hem voor Nederlands op de middelbare school. Lang geleden dus. Was(is) hij een van je favoriete auteurs? Of koos je hem om andere redenen als afstudeeronderwerp?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.