Art journal onderwerpen – deel 2

Heb je zin om een art journal te beginnen maar weet je niet precies waar je je pagina mee kunt vullen? Ik heb wat inspiratie voor je. Vorige week deelde ik al Art journal onderwerpen – deel 1. En vandaag heb ik nog meer leuke tips voor het maken van art journal pagina’s. Dus lees snel verder.

Een achtergrondje

Ik heb niet altijd iets bijzonders meegemaakt of zin om iets te schrijven of uberhaupt inspiratie voor een pagina. Dan ga ik vaak voor een pagina die alleen maar achtergrond is. Niet meer en niet minder. Ik plak een mooie afbeelding in die ik heb bewaard, een bijzonder stuk cadeaupapier, stickers, papier met een mooie print, washitape of wat ik op dat moment maar in de buurt heb. Zo simpel kan het soms zijn. En voor mij ook een goede manier om materialen op te gebruiken, of materialen te gebruiken waarvan ik het eigenlijk zonde vind om ze te gebruiken.


Ephemera

Of hier een fatsoenlijk Nederlands woord voor is weet ik eigenlijk niet, maar denk hierbij aan bonnetjes, verpakkingsmateriaal, foldertjes, plattegrondjes, kaarten, etc. Het hoeft helemaal niet perse iets spectaculairs te zijn, maar het is leuk om een aandenken van een fijne gebeurtenis te bewaren.

Hierboven (links) heb ik bijvoorbeeld het plattegrondje ingeplakt van het vakantiepark waar ik op Ameland verbleef. En op de boottocht om zeehondjes te spotten dronk ik een warme chocomel, dat stond op een papieren onderzettertje. Daar stond zowel een zeehondje als de naam van de boot op. Als ik de pagina nu weer zie moet ik gelijk weer denken aan dat fijne weekje daar.

Helaas krijg je bijna nergens meer fysieke toegangskaartjes. Ben ik in praktisch opzicht wel fan van, maar het is wel jammer dat je vaak geen toegangskaartjes meer hebt om in te plakken. Een geprint toegangsbewijs is toch niet hetzelfde. Gelukkig krijg je af en toe nog wel een echt toeangskaartje, zoals hier (rechts) de bioscoopkaartjes. Ook was er van deze film een flyer, waarvan ik een stuk heb ingeplakt. Ik schreef er nog twee quotes bij zoals je vaak ziet op filmposters.


Foto’s en fotostickers

Misschien is het toch nog een beetje de scrapbooker in me die foto’s wil bewaren, maar ik plak dus ook regelmatig fotootjes in. Ik heb kort een fotoprintertje gehad dat kleine fotostickers printte, maar ik was nooit echt tevreden over de kwaliteit. Dus tegenwoordig spaar ik vaak wat foto’s op en laat die dan afdrukken op fotostrips of fotostickers, bijvoorbeeld bij HEMA of Pixum. Inmiddels weet ik het formaat van deze foto’s, dus op mijn art journal pagina laat ik dan plek vrij om die foto’s later aan toe te voegen. Het gaat dan meestal om vakantiefoto’s, selfies of mooie natuurfoto’s die anders toch alleen maar op mijn fotorol op mijn telefoon blijven staan.


Quotes

Ik hou ook altijd erg van quotes of mooie teksten vastleggen. Dat kan een flard van een songtekst zijn die me aanspreekt. Maar ook bijvoorbeeld een tekstje die in een fortune cookie zat. Of een opvallende krantenkop. Soms zelfs een hele column die ik leuk vind om te bewaren. Vaak gebruik ik dan een mooi papiertje als achtergrond, misschien wat washi tape. En voila, weer een gezellige pagina.


Hopelijk heb je wat inspratie gekregen voor je eigen art journal met deze ideeën. Deel hieronder vooral nog meer leuke tips als je die hebt. Of een linkje naar je eigen art journal pagina’s.

Bekijk ook mijn eerdere post Art journal onderwerpen - deel 1 voor nog meer ideeën.

Handige materialen voor je art journal

Je hebt absoluut geen speciale materialen nodig om in een art journal te werken. En ook zeker niet dezelfde materialen als die ik heb gebruikt. Maar hieronder vind je een kleine selectie van de materialen die ik op bovenstaande pagina’s heb gebruikt, of wat daar sterk op lijkt. Verder gebruik ik ook vaak dubbelzijdig tape en lijmrollers (beide van de Action), washi tape, afbeeldingen uit tijdschriften, mooie papiertjes, stickers en alles wat ik maar in huis heb. Heb je nog een vraag over materiaal van een specifieke pagina hierboven? Laat het vooral weten via de reacties, dan probeer ik het te beantwoorden.

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

  1. Wat een heerlijk gefröbbel laat je hier zien.
    Ik heb vele jaren al mijn toegangskaartjes en bijbehorende flyers erbij geplakt maar zoals je zegt, er zijn bijna geen papieren toegangskaartjes meer en dat mis ik wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.