7 Cadeautips voor boekenliefhebbers

De feestdagen komen eraan. Heb je nou een echte boekenliefhebber in je omgeving voor wie je nog een cadeau zoekt, dan heb ik paar leuke tips voor je. Geen boekentips, want dat hangt natuurlijk helemaal af van de smaak van de ontvanger. Maar van deze cadeaus wordt een echte boekenwurm ook zeker blij.

Boekenleggers voor creatieve boekenwurmen

Ben je zelf creatief? Dan zijn deze borduurpakketjes met boekenleggers ideaal. Kun jij lekker creatief aan de slag en heb je gelijk en cadeautje voor de boekenwurm in je leven. Is de boekenwurm in kwestie zelf ook een beetje creatief? Dan kun je ze natuurlijk ook zelf een borduurpakketje cadeau doen. Zelf kocht ik een tijdje terug het borduurpakket met de boekenleggers met de vosjes. Echt zo leuk. Het eerste exemplaar is inmiddels af.

Boekenlegger borduurpakketten kopen


Leeslampje

In deze donkere dagen is lezen soms een uitdaging. Tenminste, als je een ‘echt’ boek leest. Want als je houdt van een beetje gezelligheid in huis is zo’n felle leeslamp aandoen niet altijd fijn. Daarom is dit kleine leeslampje enorm handig. Ik kocht vorig jaar dit exemplaar van TIGIOO en die bevalt enorm goed. Je klemt hem makkelijk op je boek. Met een tikje op het lampje zet je hem aan en kun je het lampje feller of minder fel maken. Het lampje heeft keuze uit drie verschillende lichtkleuren, van koel tot warm. Opladen gaat heel makkelijk met het bijgeleverde USB-kabeltje. En op het lampje zelf kun je via kleine blauwe bolletjes makkelijk zien hoe ver het lampje nog opgeladen is. Ik neem het leeslampje altijd mee op vakantie en gebruik hem vaak om ’s avonds in bed nog wat te lezen.

Dit fijne leeslampje bestellen


Puzzels voor boekenliefhebbers

Een heerlijke activiteit voor deze tijd van het jaar vind ik puzzelen. Muziekje of podcast aan, paar kaarsjes aan, wat lekkers erbij en dan fijn aan tafel stukjes van een puzzel leggen. Vooral als het buiten een beetje guur weer is, vind ik dit zo gezellig. En het is ook een hele leuke activiteit om met het hele gezin te doen. Er zijn puzzels in alle mogelijke onderwerpen, dus ook voor boekenliefhebbers is er genoeg keuze. De Book Club en In the Bookstore puzzels die hieronder staan heb ik zelf. En ik vond ze allebei erg leuk om te maken. Deze puzzels hebben 1.000 stukjes, dus je bent er best even zoet mee.

Koop puzzels voor boekenliefhebbers


LEGO voor volwassenen - LEGO boekwinkel

LEGO boekwinkel

In mijn bericht over LEGO voor volwassenen had ik het al gehad over de LEGO boekwinkel. Als je toevallig heel ruim budget hebt of misschien een fijn cadeau voor jezelf zoekt is dit echt een te gekke aanwinst. Je hebt er urenlang plezier van met het bouwen, de details (ook binnenin) zijn fantastisch en het staat ook heel gezellig in huis (of in je boekenkast, zoals bij mij).


Revenge of the Librarians – Tom Gauld

Oke, ik zei dat ik geen boekentips zou geven. Maar deze valt denk ik bij iedere boekenliefhebber met humor wel in de smaak. Revenge of the Librarians (Engelstalig) is een verzameling cartoons van illustrator Tom Gauld. In dit boek zijn al zijn cartoons die op een of andere manier over boeken, lezen of het uitgeefvak gaan verzameld, voor een voorproefje zie zijn Instagram. Gauld tekent onder andere voor The New Yorker en The Guardian. Hij heeft een relatief simpele tekenstijl, maar zijn humor in combinatie met liefde voor boeken doet het zeker goed bij boekenliefhebbers. Zelf heb ik inmiddels ook twee mooie prints (Shipwreck en Birds) van Tom Gauld, ook een mooi cadeau als je een wat ruimer cadeaubudget hebt (houdt wel rekening met hoge inklaringskosten vanuit de UK).


Een kerstbal met een boekenthema

Vorig jaar kocht ik deze geweldige boekenwurm kerstbal bij Alles in Wonderland. Ik kocht hem pas na de feestdagen, dus hij kan dit jaar echt shinen in mijn kerstboom. Helaas hebben ze hem niet meer op voorraad zie ik, maar een leuke boekige kerstbal is wel een hele leuk cadeautje om te geven (bijvoorbeeld voor Sinterklaas, of vast voor volgend jaar). Gelukkig zijn er ook nog wel alternatieven. Zo zijn er op diverse plaatsen stapeltjes boeken als kerstbal te vinden, bij HEMA, Vondels en ook Bol heeft diverse opties. Een rondje door je lokale tuincentrum levert vast ook een leuke boekige kerstbal op.Boekenbon

Misschien niet het allerleukste cadeau om te geven, maar geloof me, elke lezer zal er blij mee zijn. Een boek is natuurlijk leuker om te geven, maar is erg afhankelijk van de smaak. En bij een beetje boekenwurm is het natuurlijk ook altijd lastig om bij te houden welke boeken hij of zij al gelezen heeft. Met een boekenbon kan degene zelf iets uitzoeken. En geef je bovendien gratis en voor niets ook nog eens een heerlijk uitje naar de boekhandel cadeau waar de ontvanger lekker kan speuren naar een mooi boek. Boekenbonnen zijn verkrijgbaar in verschillende bedragen, dus je kunt het helemaal aanpassen op je budget. De boekenbon is verkrijgbaar bij boekhandels, maar ook winkels al Primera en Albert Heijn verkopen ze vaak. Ook kun je online een boekenbon bestellen.

Hopelijk heb ik je wat inspiratie kunnen geven voor een cadeau voor een boekenliefhebber. Heb je zelf nog leuke cadeautips voor boekenliefhebber? Laat het hieronder weten.

Vergelijkbare berichten

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.