4 op een rij

Één boek tegelijk lezen is niets voor mij. Ik ben altijd in verschillende boeken tegelijk bezig. Die zijn grofweg onder te verdelen in vier categorieën:

Een boek voor onderweg. Het liefst korte verhalen (of korte hoofdstukken) want ik zit maar een kwartiertje in de trein van en naar werk, niet te ingewikkeld en licht in gewicht. Op dit moment is dat de Libelle Bookazine (een boek in tijdschriftvorm) van Het zwijgen van Maria Zachea van Judith Koelemeijer.

Een boek om even lekker in weg te duiken voor thuis. Zo’n boek waar je echt even voor gaat zitten, waar je even in moet komen en waar je helemaal in kunt verdwijnen. Dat is nu Butcher’s crossing van John Williams. Prachtig geschreven.

Dan nog een boek voor het slapengaan. Vaak een luisterboek. Niets heerlijker dan voorgelezen te worden en dan langzaam maar zeker in slaap te dommelen (hoe goed het boek ook is). Vaak een biografie van een bekend figuur. Momenteel luister ik naar Is it just me van de Britse comedienne Miranda Hart. Enorm geestig.

En tot slot vaak nog een (of meerdere) boek(en) waar ik gewoon niet doorheen kom. Dat ligt niet altijd aan het boek, soms lees ik het boek op een later moment alsnog met veel plezier uit. Kan gewoon zijn omdat er op dat moment andere boeken op me liggen te wachten die me op dat moment meer aanspreken. Of omdat mijn hoofd op dat moment even niet staat naar het betreffende onderwerp. Ik ben een paar weken terug begonnen in The Gift van David L. Flusfeder, maar ben nog steeds niet verder dan de eerste 20 pagina’s gekomen. Het verhaal en de schrijfstijl spreken me gewoon niet zo aan.

Ben jij ook zo iemand die meerdere boeken tegelijk leest? Of lees jij altijd maar één boek tegelijk? Ik ben benieuwd.

[bol_product_links block_id=”bol_52fe09fb920db_selected-products” products=”9200000024801798,9200000011326277,9200000009858589,1001004002245868″ name=”blog” sub_id=”currentlyreading” link_color=”F3A703″ subtitle_color=”333333″ pricetype_color=”333333″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”05BFB0″ background_color=”FFFFFF” border_color=”AAAAAA” width=”640″ cols=”3″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

 

6 gedachten over “4 op een rij”

  1. Ik mag graag een boek lezen, maar kom nu meestal niet eens aan één boek toe. Als ik even tijd heb ben ik meestal (te) moe en wordt het gedachtenloos tv kijken of de i pad. Dus nu zeker één boek tegelijk:). Normaal gesproken ook. Tenzij het om een informatief boek gaat, waar ik af en toe informatie uit haal (nu: Oei, ik groei. Ja sorry, mamakost). Ik heb met kerst het boek Toen ik je zag gekregen, over Antonie Kamerling. Lijkt me mooi maar heftig. Ik lees sowieso graag een tijdschrift. Korte stukjes, makkelijk wegleggen of even erbij pakken, zelfs als de kids in de buurt zijn.

  2. Wat grappig, ik probeer juist maar één boek te lezen. Ik hoef niet met de trein o.i.d. dus onderweg lezen zit er bij mij toch niet in. Op dit moment lees ik er wel twee, eentje voor school en eentje voor mezelf. Dat is de enige uitzondering die ik wel eens maak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.