| |

1001 boekenactie voor Hospice Issoria

Hospice Issoria in Leiden biedt zorg aan mensen in de laatste levensfase. De Stichting Vrienden van Issoria ondersteunt het hospice financieel. José Neuteboom, die als verpleegkundige bij Issoria werkt, heeft de 1.001 euro club opgericht. Zij zoekt 100 actievoerders die in twee jaar tijd ieder 1.001 euro voor Issoria ‘verdienen’ met ieder een eigen actie.

Een van de acties is opgezet door mijn collega Anneke Seelen. Zij heeft de boekenshop 1001.nu gelanceerd waar je tweedehands boeken kunt kopen of verkopen. Een mooie manier om iemand blij te maken met de boeken die je toch niet meer leest of om zelf voor een zacht prijsje (slechts 3 euro per boek) nieuw leesvoer te scoren. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat de opbrengsten ten goede komen aan Hospice Issoria, zodat zij de zorg kunnen bieden aan mensen die binnen korte tijd verwachten te sterven.

Zelf heb ik al wat boeken gedoneerd, en ik kon het natuurlijk ook niet laten om zelf een boek aan te schaffen. Heb je ook nog wat boeken liggen die weg kunnen? Of zoek je nog iets te lezen? Op 1001.nu vind je alle informatie over hoe je zelf boeken kunt aanbieden, waar het geld terecht komt en welke boeken momenteel te koop zijn.

Meer informatie:
Hospice Issoria
Stichting Vrienden van Issoria
1001.nu
De 1.001 euro club
De overige projecten voor de 1.001 euro club

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.